Skip to content

Jong talent
Jan is geboren op 13 augustus 1907 te Den Haag en overleden in Voorburg 14 januari 1957. Hij zat na de lagere school op het Thorbecke lyceum in de Theresiastraat in Den Haag. Jan ging als achttienjarige al snel aan het werk onder andere bij de Radiofabriek van de heer Herman Verseveldt (1892-1960) aan de Bijlandstraat 188 in Den Haag. Dit was een ervaring die hem zeker later goed van pas is gekomen binnen het bedrijf. Dit bedrijf was een onderdeel van de kantoorboekhandel op de Herengracht in Den Haag.

Naast zijn werkzaamheden binnen de Radiofabriek is Jan ook zeer actief geweest voor het bedrijfsleven in de Haagse regio. Hij was onder andere sinds 1951 voorzitter van de Haagsche Kamer van Koophandel. Jan was tevens bestuurslid van, de Vereniging van Kamers van Koophandel in Nederland, de Nederlandse vereniging voor Hoger Onderwijs in Economische wetenschappen, het Koningin Wilhelmina fond, het Technologisch Instituut voor Zuid Holland, de Raad van advies voor het Nederlands Instituut voor personeelsleiding in Driebergen, de Haagse kring van werkgevers, Commissie van Werkeloosheid en lid van de commissie van toezicht op het middelbaar onderwijs te Voorbrug.

Jan werd op 29 april 1954 Officier in de orde van Oranje Nassau en was gehuwd met Mevrouw T. van der Heem-Visser (geboren 11 mei 1919 te Den Haag en overleden te Voorbrug 7 december 2002) . Ze hebben twee kinderen. Jan is de enige zoon van de oprichter de heer P.H.J. van der Heem en Mw. C. G. van der Heem-Hemmes van Zoetendaal.

Er zijn van de begrafenis uit de aula op “Oud Eik en Duinen”, van de herdenking in het gebouw van de Kamer van Koophandel en van het aanbieden van het borstbeeld in de parterre hal van het van der Heem gebouw aan de Maanweg in Den Haag geluidsfragmenten bewaard gebleven.

Back To Top
Zoeken